top of page
WINE & DINE


The Artisan Gin osvojio zlatnu medalju i titulu „Spirit of the Year 2025“ u Londonu – velika svjetska priznanja za hrvatski craft gin
Hrvatski premium craft gin The Artisan ostvario je izniman međunarodni uspjeh i dvije nagrade na prestižnom natjecanju London Spirits Competition...


7 pitanja s Mattom Hranekom: Život sa stilom, vintage satovi i Negroni
Malo je muškaraca koji utjelovljuju klasičnu mušku odjeću i vintage kulturu kao Matthew Hranek. Pisac, fotograf i poznavatelj finijih...


Tri hrvatska bara na prestižnoj 50 Best Discovery listi
Hrvatska barska scena doživjela je izuzetan uspjeh. Čak tri domaća bara; Peaches & Cream iz Zagreba te Bar Sistema i Strings Cocktail Clu...


Yakuza Bar: Novi speakeasy u Zagrebu
Zagrebačka scena dobila je novi speakeasy bar smješten na adresi Gajeva 10 u Zagrebu. Yakuza Bar se nalazi u podrumu restorana Kiyomi...


Old Pilot’s: Prvi hrvatski craft gin koji doseže nove visine
Svijet premium alkohola doživio je renesansu posljednjih godina, pri čemu je gin postao dominantna snaga u pokretu...


Upoznajte Tomislava Veseljaka i Dina Mehulića: Priča prvog hrvatskog cidera
Buzdovan je priča o strasti, inovaciji i vjeri u domaću proizvodnju, nastala iz želje dvojice entuzijasta da na hrvatsko tržište donesu...


Posjetili smo Al Dente: Novootvoreni restoran na obali Rovinja
U srcu Rovinja, tik uz njegovu prekrasnu obalu, nedavno je otvoren restoran Al Dente, nova gastro oaza koja spaja talijansku i...


Posjetili smo Ozalj: Grad bogate povijesti, energije i opuštanja
U srcu središnje Hrvatske, smješten uz rijeku Kupu, nalazi se maleni grad Ozalj. Iako broji tek nekoliko tisuća stanovnika, ovaj gradić...


Pričali smo s Dominikom Bečvardijem: 1/2 Peaches and Cream
Skriven u živopisnoj četvrti Trešnjevka, bar Peaches and Cream je skriveni dragulj koji savršeno oslikava duh ovog živahnog dijela grada...


Otkrijte šarm hotela Rajna: Obiteljska priča u Starigradu
Ako se ikad nađete na Jadranskoj magistrali na putu prema Zadru, pri samom kraju morate proći kroz sela Starigrad i Seline. Točno između...


150 godina tradicije vina na Visu: Priča Joška Vitaljića i njegove obitelji
Joško Vitaljić i njegova obitelj predstavljaju živu poveznicu s tradicijom izrade vina. Njihova povijest vinogradarstva na otoku Visu...


Konoba Nono: Restoran kojeg morate posjetiti
Ako se ikada nađete na prolasku kroz Pirovac, ne zaboravite svratiti u novootvoreni restoran Nono. Iako sami objekt postoji već neko...


Gimlet: Koktel za prave hedoniste
Gimlet je osvojilo srca ljubitelja koktela od svog nastanka. Sa svojom jednostavnom kombinacijom gina i limete, Gimlet potvđuje kako...


Spoj tradicije i umjetnosti: Toni Adžić i bonsai radionice
Sigurno ste gledali film Karate Kid koji je vjerovali ili ne odigrao značajnu ulogu u popularizaciji bonsai umjetnosti na zapadu...


Restoran More: Skriveni dragulj Supetarske Drage
Smještena u mirnoj uvali Supetarske Drage na slikovitom otoku Rabu, Konoba More predstavlja autentičnu dalmatinsku kuhinju koju ne...
bottom of page