top of page

Restoran More: Skriveni dragulj Supetarske Drage

Smješten u mirnoj uvali Supetarske Drage na slikovitom otoku Rabu, Restoran More predstavlja autentičnu dalmatinsku kuhinju koju ne viđamo toliko često. Ovaj šarmantni restoran nudi idiličan ambijent za goste koji žele uživati u suštini Jadrana. Sa svojim zadivljujućim pogledom na mirne vode i ugodnim ugođajem, Restoran More obećava nezaboravno gastronomsko iskustvo koje naglašava najbolje od lokalnih okusa i gostoprimstva. Evo što smo jeli.


Jelovnik u Restoran More svjedočanstvo je bogate kulinarske baštine dalmatinske obale. Specijalizirana za svježe, lokalno uzgojene morske plodove, konoba nudi raznovrsna jela koja prikazuju bogatstvo Jadranskog mora. Cijeli jelovnik možete pogledati online.


Predjelo

Započeli smo obrok s palentom u umaku od tartufa i kozica. Topla palenta predstavlja pravi gurmanski užitak, idealan za one koji traže nešto posebno. Kremasta tekstura palente savršeno se slaže s bogatim, zemljanim okusom tartufa, dok kozice donose dodatnu dozu sočnosti i morskog okusa. Aromatični umak od tartufa prožima cijelo jelo, a svaki zalogaj pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo koje kombinira nježnost palente, luksuznu notu tartufa i svježinu kozica, čineći ovaj predjelo pravim vrhuncem svakog obroka. Moderni spin off koji vas nikako ne ostavlja ravnodušnima.

Konoba More - Palenta sa škampima, tartufima i povrćem

Konoba More - Palenta sa škampima, tartufima i povrćem


Glavno jelo

Za glavno jelo, riba na žaru je vrhunac jelovnika, s dnevnim ulovom stručno pripremljenim kako bi se istaknuli prirodni okusi. Gosti mogu birati između raznih opcija, uključujući brancina, oradu i srdele, sve savršeno pečene na žaru i poslužene s prilogom od sezonskog povrća i aromatičnih začina. Uz dnevni ulov, na tanjuru je bila i hobotnica na žaru te San Jacques školjka.

Konoba More - Hobotnica i orada na žaru s prilogom

Konoba More - Hobotnica i orada na žaru s prilogom


Naša preporuka je svakako i "peka" – tradicionalna dalmatinska priprema gdje se hobotnica ili janjetina polako kuhaju ispod "zvona", rezultirajući nježnim i ukusnim jelom. Ova metoda, koja uključuje kuhanje sastojaka u vlastitom soku, osigurava da je svaki zalogaj prožet bogatim, dimljenim okusima. Cijelu večeru je upotpunila Istarska malvazija od vinarije TOMAZ.


Tjestenina i rižoto

Iako nismo probali, od ugostitelja smo dobili preporuku za sljedeći put, a to je njihov izbor domaće tjestenine i rižota. Rižoto s plodovima mora, prepun škampi, školjki i dagnji, je zasitan i zadovoljavajući izbor. Za ljubitelje tjestenine, tagliatelle sa škampima i cherry rajčicama pružaju divnu kombinaciju tekstura i okusa, gdje slatkoća rajčica savršeno nadopunjuje nježni okus škampa.


Desert

Večeru smo priveli kraju sa Rapskom tortom, tradicionalnim desertom restorana i otoka Raba. Iako je riječ o slatkom kolaču, ako ga uparite s kuglicom sladoleda od vanilije, nudi divan kontrast toplog i hladnog. Alternativno, panna cotta s lavandom je također dobar izbor, prožeta lavandom uzgojenom lokalno.


Lokacija i ambijent

Lokacija Restorana More jedna je od njezinih najprivlačnijih značajki. Smještena direktno na obali u Supetarskoj Dragi, restoran nudi zadivljujući pogled na uvalu, gdje mirne vode reflektiraju vibrantne boje zalaska sunca. Gosti mogu sjediti na prostranoj vanjskoj terasi, uživajući u blagom morskom povjetarcu i zvuku valova koji zapljuskuju obalu. Unutrašnjost Restorana More jednako je privlačna, s rustikalnim dekorom koji odražava tradicionalni dalmatinski stil. Drvene grede, kameni zidovi i nautički detalji stvaraju topao i ugodan ambijent, čineći ga savršenim mjestom za romantičnu večeru ili opušteno obiteljsko okupljanje.


Savršen bijeg

Restoran More je destinacija koja hvata duh Jadrana. Bilo da ste lokalni stanovnik ili posjetitelj otoka Raba, ova šarmantna konoba nudi kulinarski bijeg koji slavi bogate okuse i prirodne ljepote Dalmacije. Sa svojim izuzetnim jelovnikom, zadivljujućom lokacijom i ugodnim ambijentom, Restoran More je nezaobilazna destinacija za sve koji traže autentično i nezaboravno gastronomsko iskustvo na otoku, pogotovo za one posjetitelje koje se žele malo odmaknuti od grada Raba.

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page