top of page

Konoba Nono: Restoran kojeg morate posjetiti

Ako se ikada nađete u prolasku kroz Pirovac, ne zaboravite svratiti u novootvoreni restoran Nono. Iako sami objekt postoji već neko vrijeme, od prošle godine ima nove vlasnike koji su odlučili potpuno preurediti restoran i ponuditi svojim gostima nešto autohtono.


Restoran se nalazi na adresi Trg domovinskog rata 5, a radno vrijeme je od 17:00 do 24:00, što je savršeno za ležernu večeru nakon dana provedenog na kupanju ili sunčanju. Restoran se može pohvaliti s dvije šarmantne vanjske terase, idealne za uživanje u obroku na svježem zraku.


Inače, Konoba Nono je prošle godine osvojila nagradu za najbolji novootvoreni restoran na Jadranu, što je samo jedan od pokazatelja njihove iznimne kvalitete. Središnja figura ovog restorana je Julija, suvlasnica Konobe Nono, koja je prava duša ovog šarmantnog mjesta. Njena strast prema lokalnoj gastronomiji i ljubav prema ovom mjestu osjeća se u svakom kutku konobe. Zajedno sa svojim timom, Julija se brine da svaki gost doživi posebno iskustvo, od toplog dočeka do pažljivo pripremljenih jela koja odražavaju najbolje od lokalne kuhinje. Poznata po svojoj srdačnosti i predanosti, Julija se ističe pažnjom prema detaljima, osiguravajući da svaki obrok bude nezaboravan.


Jelovnik u Konobi Nono je jednostavan u ponudi ali vrlo kompliciran u izvedbi. Izabrati možete svega par jela koja se s velikom pažnjom pripremaju i prikazuju najbolje od lokalnih sastojaka i tradicionalnih recepata. Odlučili smo preskočiti predjela i nakon aperitiva krenuti odmah s glavnim jelima. Evo što smo jeli.


Njoki tingul sa sporo kuhanim pivcem vrhunac su lokalne kuhinje. Njoki su pripremljeni sa crnilom sipe i oblikom podsjećaju na istarske fuže iako nisu šuplji. Cijelo jelo upotpunjuje polako kuhani pivac koji se topi u ustima. Sve je začinjeno do savršenstva zbog čega je ovo jelo utješni početak našeg obrok koji je zamijenio predjelo.

Njoki Tingul sa sporo kuhanim pivacem

Njoki tingul sa sporo kuhanim pivcem


Za sve ljubitelje morskih plodova, tuna steak sa umakom od blitve, pireom i posipom od prženih lješnjaka bio je jedan od vrhunaca večeri. Jadranska tuna je bila savršeno medium pečena sa sočnom unutrašnjosti. Umak od blitve dodao je lijep, blago gorak kontrast, dok je posip od lješnjaka pružio ugodnu hrskavost, čineći svaki zalogaj skladnom kombinacijom tekstura i okusa.

Tuna steak sa umakom od blitve, pireom i posipom od prženih lješnjaka

Tuna steak sa umakom od blitve, pireom i posipom od prženih lješnjaka


Ljubitelji mesa cijenit će i njihov biftek s krumpirićima i umakom od zelenog papra. Odrezak je bio pečen medium kao i tuna te savršeno uparen s hrskavim krumpirićima i snažnim umakom od zelenog papra. Svaki zalogaj bio je sočan i ukusan, ostavljajući nas potpuno zadovoljnim.

Mesna ponuda - Autor slike Konoba Nono Pirovac

Mesna ponuda - Autor slike Konoba Nono Pirovac


Na samom kraju, tagliatelle s kozicama i škampima bile su savršen izbor za ljubitelje tjestenine. Tagliatelle su bile kuhane al dente i obilno prelivene slasnim umakom, s mesnatim kozicama koje su dodale slatku, slanu notu koja je lijepo balansirala cijelo jelo.

Tagliatelle s kozicama i škampima

Tagliatelle s kozicama i škampima


Iako nismo imali priliku isprobati njihov poznati tuna tartar i "dip" od patlidžana, čuli smo od ljubaznog osoblja da su to must-have specijaliteti restorana, pa ih svakako planiramo kušati prilikom sljedećeg posjeta.

Tuna tartar - Autor slike Konoba Nono Pirovac

Tuna tartar - Autor slike Konoba Nono Pirovac


Za desert smo odabrali cannole s punjenjem od smokava i mrvica badema. Ova klasična talijanska slastica, prepoznatljiva po hrskavom vanjskom tijestu, bila je ispunjena bogatim, kremastim nadjevom od smokava, koji je pružao slatkoću i dubinu okusa. Mrvice od badema dodale su prijatan, hrskavi kontrast, stvarajući odličan balans između sočne unutrašnjosti i hrskave kore. Lagani kremasti umak zajedno s tijestom koji izgledom podsjeća na morsku spužvu, bili su elegantni dodatci ovom ljetnom desertu. Idealno za sve ljubitelje slastica koji traže nešto posebno i drugačije.

Cannoli s punjenjem od smokava i mrvica badema

Cannoli s punjenjem od smokava i mrvica badema


Ukratko, Konoba Nono u Pirovcu je mjesto za sve one koji traže autentično hrvatsko gastronomsko iskustvo. Svojom posvećenošću lokalnoj kuhinji, prijateljskom uslugom i ugodnim ambijentom kojeg nadgleda simpatična Julija, ovo je mjesto koje svakako trebate posjetiti kada ste u ovom kraju. Bilo da ste raspoloženi za srdačno mesno jelo, svježe morske plodove, utješnu tjesteninu ili slasni desert, Konoba Nono isporučuje izvrsnost. Pridružite im se na ukusnoj hrani i ugodnom druženju s vašim najdražima, ali ne zaboravite rezervirati svoj stol pozivom na +385994446601.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page